Land – City- Streetscape photographs
Land – City- Streetscape photographs

Case Study, ijs structuren

Voor mij persoonlijk fotografeer ik graag de winter wanneer de omstandigheden ook echt winters zijn zodat ik minimalistische beelden kan maken. Dus veel sneeuw, egale grijze lucht, mist en eventueel sneeuwval. Hoewel ik ook foto’s kan appreciëren met minder sneeuw. Landschappen waarbij gestrooid werd met sneeuw zoals bloemsuiker op een pannenkoek of wafel.

Omdat die condities bij ons steeds minder vaak voorkomen maar ik toch de winter wil fotograferen heb ik me eens gewaagd aan details van ijs structuren. Daarvoor heb je enkel vorst nodig en de weersomstandigheden doen er dan minder toe. De ijs en sneeuw structuren die ik hier toon werden gefotografeert onder zon met staalblauwe hemel.

Werkmethode

  • De ijs structuren werder gefotografeert met een telelens. De Fujifilm GF 100-200mm f/5.6. 
  • Ik gebruikte een klein diafragma f/20 om alle details zo scherp mogelijk te krijgen.
  • Ik gebruikte Fuji Classic Neg. als filmsimulatie om tot de gewenste kleuren te bekomen. Ik wou de koude benadrukken in de foto’s..
Previous post Making of, stenen schildpadden
Next post Mist voorspellen
image/svg+xml

Menu

Follow me

Tags