Land- City- Streetscape photographs
Land- City- Streetscape photographs

Gent

Als je in Gent geboren bent mogen er uiteraard geen cityscape foto’s uit de geboortestad ontbreken. Voor extra sfeer toon ik voornamelijk nachtelijke foto’s. Ik zal nog eens een stads bezoek moeten brengen overdag.

Graslei

Toch wel één van de mooiste pleinen van Gent. De graslei. Een plein waar veel mensen samenkomen, zeker tijdens warme zomeravonden.

De stadshal

Gent kent mooie architectuur. Uit het verleden en uit het heden. Nu ja mooi. Sommigen vinden de stadshal subliem, anders vinden dat de constructie het zicht op de torens in Gent belemmerd en inbreuk doet op de overige historische stad. Mooi of niet. Toch 2 foto’s.

Patershol

Het Patershol is een oude wijk in het historische centrum. Het gebied is ongeveer 4,5 ha groot en telt een gesloten stratenpatroon dat het uit de middeleeuwen heeft bewaard. De wijk huisvest tegenwoordig veel kleine gezellige cafés en restaurantjes. In de wijk bevindt zich het Caermersklooster en het Huis van Alijn. Het Patershol en omgeving werden in 1981 beschermd als stadsgezicht

Steegjes

Net zoals Brugge heeft Gent ook wel een aantal erg smalle steegjes die er met de avond verlichting nog mooier uitzien.

Groot Vleeshuis

Het gebouw behoort bij de waardevolste monumenten in het historische centrum van Gent. Nu kun je er allemaal lekkere streekproducten eten en drinken.

Belgium, België, Gent, Ghent
Groot Vleeshuis

Meer sfeer

Previous post Dublin
Next post Damme
image/svg+xml

Menu

Tags