Rotterdam

Holland, Nederland, Rotterdam

Daar waar Amsterdam het moet hebben van zijn historische karakter met de kenmerkende oude huisgevels en vele grachten met de typische Nederlandse bruggetjes is Rotterdam een stad met vele gezichten; een stoere havenstad, trendy uitgaansstad, chique winkelstad en hippe kunstenaarsstad. Maar Rotterdam is bovenal de architectuur stad van Nederland, waarin vernieuwen centraal staat en de skyline constant verandert.

Voor stadsfotografen en in het bijzonder architectuur fotografie is Rotterdam zeker een bezoek waard. Hoge gebouwen, bijzondere bouwstijlen en vernieuwende architectuur.

Centraal station

Het centraal station en de omgeving zijn zo één van die plaatsen waar je als stads- en straatfotograaf plezier kunt hebben. Het centraal station op zich is een mooi gebouw met bijzondere vorm maar ook de vele reizigers die het station dagelijks aandoen en het stationsplein met tramhalte zijn ideaal om hier te fotograferen. In de omgeving is er veel moderne bebouwing met gevels van glas.

Erasmusbrug en Nieuwe Maas

Een tweede plaats die Rotterdam typeert zijn de Erasmusbrug aan de rivier de Nieuwe Maas. Hier zijn ook moderne gebouwen te vinden maar in de buurt zijn ook wel historische stukken of combinaties ervan.

Holland, Nederland, rotterdam

Ik vind deze omgeving toch wel het meest fotogenieke deel van Rotterdam. Zeker bij valavond en tijdens de blauwe uurtje geeft dit prachtige resultaten.

Historisch Rotterdam

Rotterdam heeft een industriële geschiedenis zoals deze oude haveninham.