Case Study, ijs structuren

Voor mij persoonlijk fotografeer ik graag de winter wanneer de omstandigheden ook echt winters zijn zodat ik minimalistische beelden kan maken. Dus veel sneeuw, egale grijze lucht, mist en eventueel sneeuwval. Hoewel ik ook foto’s kan appreciëren met minder sneeuw. Landschappen waarbij gestrooid werd met sneeuw zoals bloemsuiker op een pannenkoek of wafel.

Omdat die condities bij ons steeds minder vaak voorkomen maar ik toch de winter wil fotograferen heb ik me eens gewaagd aan details van ijs structuren. Daarvoor heb je enkel vorst nodig en de weersomstandigheden doen er dan minder toe. De ijs en sneeuw structuren die ik hier toon werden gefotografeert onder zon met staalblauwe hemel.

De ijs structuren werden gefotografeerd met de Fujifilm GF 100-200mm f/5.6 telelens en de Fuji GFX 50r. Om alles zo scherp mogelijk te krijgen fotografeerde ik met een klein diafragma op f20.

Ik wou de koude omstandigheden benadrukken waarbij de Fuji filmsimulatie ‘Classsic negative’ me het beste resultaat gaf.

Share to...