Scotland Isle of Skye

SligachanPin
Sligachan

Het eiland Skye (Isle of Skye) staat bekend om zijn ruige berglandschappen waarbij de indrukwekkende bergketens, de Cuillins, domineren. Pittoreske vissersdorpjes en middeleeuwse kastelen vindt men ook op Skye. Er is een grillige kustlijn van schiereilanden en smalle meren.

Het eiland kent een wisselvallig klimaat met regen en wind. De overwegend westelijke winden komen vrijwel rechtstreeks van de Atlantische oceaan. Een snelle afwisseling van weersoorten is heel typerend: het ene moment word je overvallen door een stortbui, terwijl vijf minuten later de zon weer fel kan schijnen.

Het eiland is het grootste en tevens noordelijkst gelegen eiland van de Binnen-Hebriden in Schotland en is sinds 1995 aanééngesloten op het Schotse noordwestkust vasteland door een brug, Skye Bridge genaamd.

De reis

2 jaar na inschrijving bij natuur en fotografie reizen Starling kon ik samen met een groep van enthousiaste landschapsfotografen voor een 7-daagse fotografie workshop, onder begeleiding van professioneel landschapsfotograaf Bart Heirweg vertrekken vanop Brussels airport richting Edinburgh om vandaar uit een lange autorit met een minivan aan te vatten richting Skye. We zouden een aantal top locaties bezoeken en trachten deze optimaal in beeld te brengen, hopelijk bij mooie ochtenden en avonden. Tijdens de workshop overnachtten we op 2 locaties Broadford en Portree.

Elgol

Een indrukwekkend kustlandschap met zicht op de adembenemende Cuillins en het eiland Rum.

Eilean Donan Castle

Prachtig 13e eeuw middeleeuws kasteel langs de kust omgeven door een berglandschap, vlakbij Dornie.
Het kasteel is vele malen het decor geweest uit tal van film producties.

Sligachan

Riviervallei tussen de Red & Black Cuilins

Balmeanach bay

Baai & kust landschap met rotsen. Ben Tianavaig op de achtergrond. Zicht op Sound of Raasay.

Neist point

Meest westelijke punt van Skye. Uitzicht op vuurtoren te midden de Atlantische Oceaan, vanaf een indrukwekkende klif. Zicht op de Buiten Hebrides.

Neist PointPin
Neist point

Fairy Pools

Een rivierlandschap van een glashelder riviertje en watervallen (River Brittle) met zicht op de Cuilins.

Quiraing

Een indrukwekkend berglandschap ontstaan door een aardverschuiving in het noorden van Skye langs de Trotternish Ridge.

 Old man of Storr

Hoge basaltzuilen langs de Trotternish ridge. Adembenemend uitzicht over Skye, Sound of Raasay en het vaste land van Schotland.

Old Man Of StorrPin
Old Man of Storr

Talisker Bay

Keien en rotsenstrand vlakbij de Quiraing

Portree

De stad Portree is een mooie uitvalsbasis voor het verkennen van het eiland en heeft  kleurrijke huizen, een haven, pubs, restaurants, …

Share to...