Cassis, Provence

Ief 170712 Cassis 6427Pin

Cassis is een mooie vissersplaats in Zuid-Frankrijk op zo’n 20 kilometer van Marseille. Door zijn veelzijdigheid is het dorpje zeker een bezoek waard. Als je hier niet hét vakantie gevoel krijgt krijg je het nergens.

De haven van Cassis (Cassi, s niet uitspreken!) is het kloppende hart van het plaatsje. Cassis staat bekend om haar haven, dus de vis wordt voor je neus vers aangeleverd.

Duizelingwekkend mooie natuur

Tussen Cassis en Marseille, vind je een bijzonder mooi nationaal park: Parc national des Calanques. Deze rotsformaties die uit de helderblauwe zee omhoog komen vormen een uitzonderlijk plaatje. Het massief is ongeveer twintig kilometer lang, nauwelijks begroeid en op verschillende manieren te verkennen: te voet als je heel avontuurlijk bent en niet bang bent voor beklimmingen, per boot vanaf Cassis en met de auto langs steile wegen en langs prachtige uitzichtpunten.

On va à la plage?

Daarnaast telt Cassis meerdere stranden. Het grote Plage de la Grande Mer is het populairst vanwege de centrale ligging en goede toegankelijkheid.

Ief 170712 Cassis 6279Pin
Share to...