De Moervaart

Ief 210501 Moervaart Wachtebeke 6626Pin

De Moervaart is een kanaal in Noordelijk Oost-Vlaanderen van iets meer dan 20km lang en verbindt het Kanaal van Gent naar Terneuzen en de Durme. Dit kanaal loopt in Gent door Mendonk, Wachtebeke en in het Waasland door Moerbeke-Waas en Lokeren. Het omliggende landschap is voornamelijk een cultuurlandschap. Het kanaal doet dienst voor pleziervaarten en je kunt er langsheen fietsen of wandelen.

Mooie lentesfeer aan de Moervaart in Wachtebeke deze ochtend. Op weg naar het werk passeer ik er al vele jaren sinds ik in Eeklo woon en vaak zie ik dit decor dat ik jammer genoeg moet voorbij rijden met het nodige damn gevoel. Daarom besliste ik deze ochtend om dit beeld eindelijk eens vast te leggen.

Cultuurlandschappen

De Moervaart loopt voornamelijk doorheen een cultuurlandschap met weides en akkers met gewassen.

Ief 210501 Moervaart Wachtebeke 6628Pin

Populieren in lente kleuren

Tijdens mijn shoot aan de Moervaart in Wachtebeke vorige week kreeg ik ook deze bomenrij in het vizier. Het zijn nog vrij jonge populieren in hun ontluikende lenteblaadjes langsheen een pas bewerkte akker.

Populieren zijn naast de herfst misschien nog méér fotogeniek in de lente want de ontluikende bladeren kleuren namelijk eerst oranje, gelig bruin. Dit in combinatie met de zon en mist, de perfecte condities

Dit schouwspel duurt wel maar heel kort en daarna gaan ze over naar groen om vervolgens in de herfst opnieuw geel te worden.

Spring PoplarsPin
Spring poplars
Share to...