De Voerstreek

Belgium, België, Landscape, Remersdaal, autumn, autumncolors, herfst, herfstkleuren, landschap, sunrise, voeren, voerstreek

De Voerstreek is een streek in de Belgische provincie Limburg, 50 km2 groot, aan drie zijden omgeven door de provincie Luik, en in het noorden begrensd door Nederlands-Limburg

De voerstreek is géén groot gebied en als landschapsfotograaf ben je snel overal bij en heb je een mooi overzicht wat de streek te bieden heeft aan potentiële foto’s. Toch zijn er ontzettend veel fotografische plekjes waardoor de mogelijkheden oneindig lijken te zijn.

De streek bestaat uit een landschappelijk heuvelland, met bijbehorende dalen. Bijna 20% van de Voerstreek is natuurgebied. In Voeren ligt ook het hoogste punt van Nederlandstalig België: het zuidoostelijke dorp Remersdaal op 287 m hoogte. Remersdaal heeft het meest uitgesproken reliëf van de streek.

De Voerstreek heeft vele trage en smalle kronkelende wegen doorheen het landschap om te fietsen, wandelen of met de auto te verkennen. Hoewel de streek er in elk jaargetijde prachtig uitziet zijn de lente en herfst toch bijzondere momenten. In de lente bloeien de vele oude, knoestige hoogstam fruitbomen en in de herfst kleuren de loofbossen en aanplantingen langsheen akkers en weiden.

Het landschap van de voerstreek heeft een glooiend reliëf en is het meest uitgesproken naarmate je Oostelijker gaat zoals in Remersdaal.