Hallerbos

Blauw sprookjesbos

Belgium, België, bluebells, bos, boshyacint, esdoorn, flowers, forest, hallerbos, iefdelaender.com, lente, maple, spring, tree
Young Maple in Belgium’s Hallerbos

Jong esdoorn boompje

Voor mij is deze foto van een jong esdoorn boompje omringd door blauwe boshyacinten bijzonder.Ik won ermee de 2de prijs in de Roots/SNP foto wedstrijd categorie flora. Ook verscheen deze foto in de Roots natuur agenda 2014 en in het Roots magazine editie oktober 2014.

Het Hallerbos is een bos met een oppervlakte van 552 ha ten zuidoosten van Halle (511 ha op Hals grondgebied). Het bos is grotendeels eigendom van het Vlaams Gewest en een klein deel van het Waals Gewest en privé-eigendommen. Het Hallerbos vormt een stil recreatiegebied, dat sterk op prijs gesteld wordt door de bevolking van de omliggende sterk verstedelijkte zones. Het is zeer toegankelijk dankzij de vele paadjes, en voor een kennismaking zijn er drie wandelroutes uitgestippeld.

Vooral in het voorjaar, eind april begin mei is het bos druk bezocht want dan bloeien er de wilde hyacinten en krijgt het Hallerbos een blauw tapijt.

Het hallerbos is vooral in de lente adembenemend want in april kleurt het bos blauw, blauw van miljoenen wilde  hyacinten in contrast met  de nieuwe beukenblaadjes die op dat moment ontluiken.

Boshyacinten

Dit zijn de bloemen van de boshyacinten, gefotografeerd met een macro lens.

Mist sfeer

Mist komt in het Hallerbos nu niet zo vaak voor. Als het dan wel gebeurd en je bent er op dat moment dan krijgt het bos een toch wel erg aparte, mystieke sfeer. In april 2014 had ik geluk dit te kunnen aanschouwen.

Boshyacinten in detail