De Opaalkust

opaalkust
Stone turtles above the waterline

De Opaalkust (Côte d’Opale) is een kuststrook in de regio Nord-Pas-de-Calais in het noorden van Frankrijk. Ze omvat een deel van de kustlijn langs Het Kanaal, van Duinkerke tot Berck aan de monding van de Authie.

Het karakter van de kust verandert naarmate men verder westwaarts gaat. Is de Noordzeekust in de omgeving van Duinkerken (Franse Westhoek) nog vrij vlak met een bescheiden duinstrook, de uiterste noordwestpunt langs het Nauw van Calais bij Cap Blanc-Nez en Cap Gris-Nez kenmerkt zich door hoog boven de zee uitstijgende krijtrotsen.

Côte d'opale, France, Frankrijk, Opaalkust, ieflandscapes, landscapes, landschappen

Ik ben al drie keer naar deze regio in Frankrijk geweest. Een eerste keer in 2013 waar ik een workshop van landschapsfotograaf Bart Heirweg volgde een 2de keer het jaar daarop in 2014.

In 2021 tijdens mijn zomervakantie ging ik opnieuw naar dit gebied. Een uitgestelde reis in het paasweekend naar Saint-vallery-sur-somme. Toen het Corona virus toesloeg in 2020 kon de reis niet doorgaan en we verlengden ons bezoek in Frankrijk met een 4 daagse aan de Opaalkust in 2021.

Paaltjes

Altijd leuk om te doen zijn lange sluitertijden in combinatie met golfbrekers in de vorm van paaltjes.

Glooiende landschappen en koolzaadvelden